Wandelen

Wandelen in de bergen is een belevenis op zich. Het prachtige Alpenlandschap van Salzburgerland is ideaal om te wandelen, te klimmen, en bergtochten te maken. De natuur, de frisse berglucht en de uitzichten maken Leogang een waar wandelparadijs en dus de perfecte bestemming voor een wandelvakantie.

Midden in het indrukwekkende bergmassief van het ‘Steinernen Meer’, ‘de Leoganger Steinbergen’ en de ‘Pinzgauer Grasbergen’ ligt het wandelgebied van Leogang Saalfelden met 250 kilometer goed gemarkeerde wandelroutes door een schitterende natuur. Met de uitstekende beschreven wandelroutes, die bij de VVV van Leogang en Saalfelden verkrijgbaar zijn, kan men zonder gids de routes volgen. Indien de tocht in het hooggebergte begint, vormt de lift bij de Asitzbaan de start van een wandeling hoog in de bergen.

Er zijn vele gemarkeerde wandelpaden in alle moeilijkheidsgraden, van een eenvoudig pad tot smalle gletsjerpaden. Het belangrijkste dat je voor wandelen nodig hebt, is een paar goede schoenen.

Kijk voor meer informatie betreffende de wandelgebieden op:

http://nl.bergfex.com/sommer/saalfelden-leogang/wandern/